Kuih Kelantan

Kuih Buah, Talam,Puding,Segera,Anika Nasi Dan Lain2 Asli Dari Kelantan

Kuzi

1. Kuzi Ayam

Kuzi Ayam dan Roti Jala sinonim sangat namanya dan sekarang seantara benua dah pandai buat. Rasa Asli Kelantan dengan campuran rempah ratus yang Kak Ida adun dan mesin sendiri. Dengan kepekatan dan rempah yang banyak membangkitkan selera dan aroma baunya pun pasti tak lupa. Cubalah rasa. Harga untuk seekor RM65.00. Roti jala RM18/kg. Tel la Kak Ida. Sesuai sangat untuk majlis rasmi, masjlis perkawinan, harijadi dan persediaan hari raya..Orang kelantan sekarang ni kalau majlis rasmi kurag lengkap kalau tak da benda ni maklumlah dah moden..cuba jangan tak cuba.. trai jangan tak trai..

Kuih Kelantan - Kuzi AyamSAMSUNGSAMSUNGSAMSUNG

 

 

 

 

 


 

2. Roti Jala

Peminat roti jala untuk jamuan bersama keluarga boleh hubungi Kak Ida untuk tempahan 0176019602 atau kalau nak buat sendiri Kak Ida sediakan resepinya kat sini

Kuih Kelantan - Roti Jala2Kuih Kelantan - Roti Jala1SAMSUNG

 

 

 

 

3. Gulai ayam kampung

Gulai ayam kampung. Kari asli Kelantan dengan campuran rempah ratus yang Kak Ida adun dan mesin sendiri. Dengan kepekatan karinya dan rempah yang banyak membangkitkan selera dan aroma baunya pun pasti tak lupa. Cubalah rasa. Nak tahu harga untuk seekor tel la Kak Ida. Apalah salahnya rasa ayam kampung sekali sekala. Balik Kelantan pun bukanya selalu. Wa wa wa…. RM65 / seekor

 Gulai ayam kampung3Gulai ayam kampung2Gulai ayam kampung

 

 

 

4. Bihun Singapura

Tempahan bihun singapura atau bihun putih untuk majlis hari jadi, jamuan ringan bersama keluarga atau majlis rasmi hubungi Kak Ida 0176019602 untuk tempahan. RM28 / pek.

bihun singapura4bihun singapura1bihun singapura3

 

 

 

 

Kalau kita makan mihoon atau mee sup mesti kita letak air lada kan. Tahu cara nak bagi sedap gunakan sedikit lada kampung , air asam limau nipis, bawang putih di mesin bersama jgn lupa letak sedikit gula dan garam.

air lada

 

 

 

Leave a Reply

Required fields are marked *.