online-casino.eu.com

Kuih Kelantan

Kuih Buah, Talam,Puding,Segera,Anika Nasi Dan Lain2 Asli Dari Kelantan

January 27, 2016
by admin
0 comments

Bubur Asyura kembali lagi

Cepat2 order dah nak tarikh penamat dah.. order sebelum 28/2/2016 5petang. whatsapp Kak Ida 0176019602.. sebelum tempahan ditutup..

Jom order….‪#‎surakelantan‬,‪#‎jalamas‬,‪#‎buahtanjong‬,‪#‎murtabatraja‬,‪#‎cekmek‬ ‪#‎kelantan‬,‪#‎kuihbom‬,‪#‎ketupatserundingdaging‬,‪#‎ketupatlemakmanis‬, dan ‪#‎bawanggorengasli‬pada 1 feb 2016 di kota bharu kelantan dan di kuala lumpur pada 2 feb 2016..sapa2 berminat nak selit order ‪#‎kuihmuih‬ ‪#‎tradisional‬ #kelantan khususnya yg berada di kuala lumpur penghantaran terus ke rumah @ pejabat anda…boleh mula menempah mulai sekarang call,sms @ whatssap k.ida sekarang 0176019602

bubur asyura btanjung

jalamas murtabak

ketupat ketupatserunding

cekmek bom

bawang

Share

January 11, 2016
by admin
0 comments

Pulut kuning untuk hantaran dan buat sisa

Jom order utk ‪#‎majlisperkahwinan‬,‪#‎majlispertunangan‬ , ‪#‎majlisperpisahan‬ utk cikgu-cikgu sekolah…dan juga boleh bagi gift @ sisa sebagai buah tangan utk majlis perkahwinan…call,sms @ whatssap k.ida sekarang 0176019602 utk tempahan..

pulut telur sebiji 12494732_1120039224687836_210406149904277205_n pulut hantaran bertingkat pulut hantaran gold

Share

January 6, 2016
by admin
0 comments

Kuih Buah Ceri @ Cerry

‪#‎kuihbuah‬ceri @ ‪#‎lupchup‬ sesuai utk ‪#‎hantaranperkahwinan‬ dan‪#‎pertunangan‬ @ sebagai ‪#‎sisa‬ pemberian utk majlis ‪#‎perkahwinan‬.Nak cantik lagi sebagai hidangan gantikan buah sebagai pencuci mulut di meja pengantin..cepat2 call,sms @ whatssap k.ida 0176019602…sekarang utk majlis-majlis perkahwinan @ pertunangan yg akan datang…

cerry12

cerry13

cerry14

Share

January 6, 2016
by admin
0 comments

Jala Mas dan Buah Tanjung

Tok teliur ko nih….‪#‎buahtanjong‬ ‪#‎jalamas‬ ‪#‎taikitik‬ lemok manis rasa…dalam tekak…boleh pos ke mana saja…1 MALAYSIA… call,sms @ whatssap k.ida sekarang 0176019602

bt1 bt12

bt13

Share

January 6, 2016
by admin
0 comments

Pulut Kuning, Kerutup Daging dan Rendang Daging

‪#‎kerutubdaging‬ @ ‪#‎rendangdaging‬ memang sedap… di makan bersama‪#‎pulutkuning‬ rasa lemak pulut melekat di bibir…cuba sekali pasti nak lagi…call,sms @ whatssap k.ida sekarang 0176019602 utk tempahan..

pk1 pk2

r1 r2

Share

December 31, 2015
by admin
0 comments

Kuih baru keluar ‎Apampokadot‬

Jom order…‪#‎apampokadot‬ memang cantik dan cute… utk ‪#‎majlisharijadi‬@ sebagai sisa ‪#‎perkahwinan‬…utk tempahan boleh call,sms @ whatssap k.ida sekarang 0176019602

apampokadot1

apampokadot2 apampokadot3

 

Share

December 29, 2015
by admin
0 comments

Kuih Koci, Cara dan Koleh Kacang

Tempahan di buka utk ‪#‎majlisperkahwinan‬ @ ‪#‎majliskesyukuran‬semperna ‪#‎cutisekolah‬.. ‪#‎kuihkoci‬,‪#‎kuihcara‬ ayam berempah dan‪#‎kolehkacang‬. Call,sms @ whatssap k.ida sekarang 0176019602

cara berlauk koci koleh kacang

Share

October 13, 2015
by admin
0 comments

Bubur Asyura Kelantan

1) Pernah rasa kan.. kalu tak pernah boleh lah rasa memang sedap rasanya.. boleh makan bersama keluarga di waktu pagi dan petang. 

Untuk yang belum mengenali Bubur Asyura ni ianya di perbuat daripada beras dan di campurkan dengan pelbagai rempah ratus. Farmous sangat di musim awal muharam.

2) Biasanya kalau di kelantan ianya di buat oleh pendukuk kampung secara gotong royong.

pada sesiapa yang pernah duk kampung memang dah biasa.

3) Seawal pagi penduduk kampung keluar untuk ke rumah jiran yang tekah sepakat pada haritu untuk kacau sura. Biasanya adalah kos sedikit diambil 

oleh penganjur sekurang2 nya RM10 seorang atau ada yang bagi lebih untuk niat sedekah. 

4) Biasayanya bubur ini di kacau seawal pagi hingga 6 jam baru masak sempurna ada yang sampai 10 jam bagi membolehkan semua ramuan sebati.. Dari putih nasi tu sampai lah kehitaman sedikit setelah dimasukkan rempah ratus. Untuk menyedapkan lagi biasanya di campur daging atau ayam dan juga jagung.. 

Kalau nak sedap perbanyakkan dagingnya agar bila ditarik bubur yang beku nampak urat daging keluar bersama.. Biasaya manis sedikit baru sedap.. 

5) Sekarang ini tak payah dah Kak Ida dah sediakan untuk tempahan. Kalau biasa kena kacau sendiri sekarang ni sediakan saja sedikit duit tempah saja untuk merasa dan makan bersama keluarga. 

Setakat ini memang banyak tempahan diterima dan banyak yang bagi maklumbalas yang memuaskan akan rasanya yang enak 

Kalau nak tempah boleh whatapp Kak Ida 0176019602. Pada yang belum LIKE lagi facebook kuih kelantan boleh klik kat sini www.facebook.com/kuihkelantan

 

sura1

 

sura kelantan 2

sura kelantan 1

 

 

Share

February 23, 2015
by admin
0 comments

Musim Cuti Tahun Baru Cina

jalamashantaran new theme          Puding raja1       kuih kelantan - markaroni bakar1

Alhamduliiah rezeki Kak Ida bertambah disaat orang ramai sibuk kenduri dan melawat sedara mara sempena cuti sekolah di tahun baru cina 19-22/2/15  Kak Ida pula sibuk buat kuih untuk tempahan. Pelbagai tempahan diterima sempena cuti sekolah musim ini. ada yang buat untuk kenduri kahwin,pertunangan , majlis hari jadi, ada yang buat untuk kenduri bersama keluaga.  

‘Kaluk sungguh’  kata orang kelantan maksudnya lebihkurang  tak menag tangan. Terima kasihlah kepada semua pelanggang Kak Ida yang mempercayai service yang kak Ida berikan.. Sepanjang cuti 4 hari ini Kak Ida tak dapat nak berjalan kemana. Tempahan yang bertali arus menyebabkan Kak Ida agak “LORAT”  saja nak guna perkataan bombastik kelantan.

Ada yang tempah puding raja, bihun, kuih buah , puding dan talam , roti jala dan kuzi ayam dan macam2 lagi. Apap pun terima kasih ya..

Kak IDA..  

 

Nasi Minyak Hdang Promo     bihun singapura1    Kuih Kelantan - Kuzi Ayam

Share

October 14, 2014
by admin
0 comments

Puding Raja dan Coktail Raja

PUDING RAJA

Peminat Puding Raja Istimewa untuk semua Kak Ida menyajikan masakan puding istimewa untuk tempahan anda. Dengan keenakan masakan Kak Ida menyediakan lapisan pisang goreng yang di masukkan kepekatan rasa susu dan kepekatan rasa kuah yang menarik. Ianya dihiaskan dengan lapisan puding dan JALA MAS diatasnya.

Puding Raja

Puding Raja

 

 

 

Puding Raja

Puding Raja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puding Raja

 

 

 

 

 

 

 

 

Terdapat beberapa pakej yang ditawarkan iaitu dengan harga RM15, harga RM60 dan RM80 sebekas bergantung pada saiz bekas tersebut. Sesuai untuk JAMUAN KELUARGA dan HANTARAN PERTUNANGAN DAN PERKAHWINAN.

COKTAIL RAJA

Peminat COKTAIL RAJA pula boleh merasa keenakan rasa COKTAIL berkuah yang memang menyedapkan dengan lapisan COKTAIL dibawahya dan lapisan puding dihiasi dengan JALA MAS diatasnya. Dengan rasa kepekatan susu dan puding yang diadunkan dengan menarik amat membangkitkan rasanya. Untuk peminat yang tidak sukakan PISANG boleh mencuba COCTAIL RAJA sebagai alternatif kepada PUDING RAJA. Memang SEDAP dan PUAS HATI.

Coktail Raja

 

 

 

 

 

Coktail Raja1

 

 

 

 

Coktail Raja2

 

 

 

 

 

 

 
Terdapat beberapa pakej yang ditawarkan iaitu dengan harga RM15, harga RM60 dan RM80 sebekas bergantung pada saiz bekas tersebut. Sesuai untuk JAMUAN KELUARGA dan HANTARAN PERTUNANGAN DAN PERKAHWINAN.

Hiasan amat menarik  di letakkan JALA MAS diatasnya dan taburan buah GAJUS..

Untuk tempahan boleh hubungi Kak Ida Call / Sms/ Whatsapp 0176019602

Share